Powered By MCMS v2.6
 

کرونا و مسئولیت فردی و اجتماعی ما


 
کرونا و مسئولیت فردی و اجتماعی ما
 
 
مسئله‌ای که در این روزهای پایانی سال باهاش مواجهیم ویروس کرونا هست که خوبه بیشتر بشناسیمش و از مسئولیت فردی و اجتماعیمون بیشتر آگاه بشیم.
 

1-    شایعه پراکنی نکنیم

شایعه، خبر یا اطلاعاتی بدون سند و مدرکه که بر مبنای نظر ديگرانه، یعنی اعتبارش رو از تكرار زياد اون خبر در بين افراد می‌گیره. یعنی از هرکس بپرسیم که علت درستی  این خبر چیه، پاسخ می ده: «چون همه میگن پس درسته». معمولا شایعه ایجاد ترس و نگرانی در جامعه می‌کنه و مردم به علت عدم دسترسی به اطلاعات دقیق به اون پناه می‌برن و اون رو دهان به دهان انتقال میدن و به قولی یک کلاغ چهل کلاغ میکنن.  شایعه مثل آب دریا میمونه که هرچقدر بیشتر بخوری عطشت هم بیشتر میشه.
يكي از انواع شايعات شايعه‌ی ترسه: بخشی از شایعات برای ایجاد ترس و وحشت و نگرانی در جامعه تولید و پخش می‌شن. البته هميشه شايعه اينطور نيست كه هيچ اساسی نداشته باشه، اما وقتي موضوعی رو پر رنگ‌تر از چیزی که هست نشون ميديم خودش نوعی شايعه هست.

 

2-    استرس و اضطراب رو از خودمون دور کنیم

عموما چیزی که موجب اضطراب در ما مي‌شه اتفاقات و رخداد‌ها نيست بلكه افكار ماست. ويروس كرونا وجود داره و بايد براي جلوگيری از اون و عدم ابتلا بهش اقداماتي رو انجام داد و مراعاتی رو صورت داد اما بيش از حد پررنگ كردنش و اغراق در گفتن آمار مرگ و مير جز ايجاد رعب و وحشت سود ديگه‌ای نداره كه همين ترس سيستم دفاعی بدن رو تضعيف ميكنه و اتفاقا زمينه‌ی ابتلا به ويروس رو افزايش ميده. 
اضطراب زماني اتفاق ميفته كه دست به پيشگويي ميزنیم. اگه كرونا بگيرم چی؟ اگه بميرم چی؟ پس سعي كنيم افكارمون رو بشناسيم و سعی كنيم در واقعيت زندگی كنيم و دست به پيشگويی نزنيم.

 

3-    بزرگنمایی نکنیم

بزرگنمایی یا فاجعه سازی یه جور خطای شناختی و تمايل ذهن به اغراق كردن و فاجعه جلوه دادن مسائل هست. افراد با اين خطا خودشون رو دربرابر مشكلات ناتوان ميبينن و به شدت احساس درماندگي میکنن و افسرده مي‌شن. در حالی که براساس آمار فقط ۲ درصد کسایی که کرونا میگیرن میتونه براشون مشکل ایجاد بشه و باقی افراد درمان میشن. برای اغلب افراد میتونه نشونه نداشته باشه یا فقط در حد یه سرما خوردگی خیلی ساده باشه. نکته خیلی مهم اینه که نه تنها کرونا بلکه همه ویروس‌ها با گرم شدن هوا و شروع فصل گرما شیوعشون به شدت افت میکنه.

 

4-    به بچه ها آگاهی درست بدیم

بین آگاهی دادن به بچه‌ها و ترسوندنشون فرق بزرگی وجود داره. اگه بچه ها رو بترسونیم که "اگه دستت رو نشوری مریض میشی میمیری"، در حقیقت سلامت روانی فرزندانمون رو به خطر انداختیم. برای آگاهی دادن به بچه ها با نقاشی کردن درباره ویروس توضیح بدیم که با شستن دست این ویروس میرن خونهاشون و بدنت مجبور نیست همش زحمت بکشه مراقب باشه مريض نشی! 
به اين نكته هم توجه داشته باشيم كه بچه های زير هشت سال امكان ابتلاشون بسيار پايينه .. البته ميتونن ناقل بيماری باشن .. پس نكات بهداشتی و مراقبتي رو بهشون آموزش بديم اما واهمه تو دلشون ايجاد نكنيم.

 

5-    بهداشت فردی رو رعایت کنیم

راه پیشگیری از ویروس کرونا رعایت بهداشت فردیه. دست ها رو به صورت مکرر حداقل 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشوییم و به صورت مداوم از پدهای الکلی و ژل آنتی باکتریال و ماسک استفاده کنیم. با دیگران دست ندیم و روبوسی نکنیم و تا حد امکان در مکانهای عمومی حضور پیدا نکنیم و سفر غیرضروری نداشته باشیم. برای لمس سطوح عمومی مثل دکمه آسانسور و ... از دستمال کاغذی استفاده کنیم. سیستم ایمنی بدن رو با استراحت کافی و تغذیه مناسب با میوه و سبزیجات قوی نگه داریم.

 

6-    زیبایی های روزهای قشنگ آخر سال رو از دست ندیم

و در آخر اینکه یادمون باشه قدر روزای قشنگ آخر سال رو بدونيم چرا که اسفند 98 دیگه تکرار نمیشه.. پذيرای حال و احوال خوش بهار و عيد نوروز باشيم .. با نهايت مهربونی به هم محبت كنيم و با اغوش باز به استقبال سال نو بريم و از هوای جذاب اسفند نهايت استفاده رو ببریم . یادمون نره که زندگی ادامه داره ...